Opas vaihdevuosista selviytymiseen: ensimmäisistä oireista vaihdevuosien jälkeiseen aikaan.

85 prosenttia30- ja 40-vuotiaistanaisista kokee (esi)vaihdevuosioireita, jotka voivat kestää jopa 10 vuotta ennen vaihdevuosien alkamista.** 

Vaikka se on luonnollinen ja väistämätön osa elämää, se voi olla melkoista vuoristorataa. Epäsäännölliset ja runsaat kuukautiset, kuumat aallot ja yöhikoilu, uniongelmat ja jopa aivosumu ja painonnousu. Nämä kaikki ovat merkkejä kehon siirtymisestä vaihdevuosiin. 

Surviving menopause: a guide

Vaihdevuosien läpi kulkevan matkan ymmärtäminen

Vaihdevuodet ovat täysin normaali vaihe jokaisen naisen elämässä, ja se on aika, jolloin kuukautiset ovat olleet poissa vuoden ajan. Keskimäärin vaihdevuodet alkavat noin 45-55-vuotiaana, mutta jokainen vaihe on yksilöllinen! Monet kokevat ennenaikaiset vaihdevuodet ennen 45 vuoden ikää.

Vaihdevuosiin siirtyminen, jota kutsutaan esivaihdevuosiksi, voi vaihdella yksilöllisesti. Se voi alkaa jopa 10 vuotta ennen vaihdevuosia, ja vaikka jotkut saattavat selvitä siitä vähin äänin, mutta useimmat joutuvat fyysisten ja emotionaalisten muutosten myrskyyn.

Nämä muutokset johtuvat siitä, että munasarjat tuottavat yhä vähemmän estrogeenia, kunnes niiden tuotanto loppuu kokonaan vaihdevuosien aikana.

Vaihdevuosia edeltävät kaksi vuotta ovat vaikeinta aikaa, koska estrogeenin lasku on suurinta. Vaihdevuosien jälkeen saatat tuntea jonkinlaista helpotusta, kun vaihdevuosien jälkeinen aika alkaa, mutta näin ei tapahdu kaikille. Monet kärsivät vaihdevuosioireista vielä vuosia (tai jopa vuosikymmenen) viimeisten kuukautisten jälkeen.

Oireet iskevät jokaiseen naiseen eri tavalla, mutta ne voi tunnistaa melko helposti! 

Vaihdevuosien ensimmäiset merkit

Kunkin naisen siirtyminen vaihdevuosiin riippuu useista tekijöistä, kuten genetiikasta, elämäntavoista ja yleisestä terveydentilasta. Jotkut saattavat kokea vain muutamia muutoksia, kun taas useimmat kokevat joukon epämiellyttäviä oireita.


PMS

Ensimmäiset merkit voivat olla hienovaraisia ja ilmetä epäsäännöllisinä kuukautisina. Kierto saattaa lyhentyä tai pidentyä, kuukautiset voivat olla kevyempiä tai runsaampia tai ne voivat jäädä hetkellisesti kokonaan väliin. Monilla PMS-oireet pahenevat tänä aikana.

Seurauksena voi olla yöhikoilua, univaikeuksia ja mielialan vaihteluita. Keho alkaa keräämään painoa keskivartalolle. Ylivoimaisesti yleisin oire on kuitenkin kuumat aallot. Sinusta voi tuntua siltä kuin paistattelisit Saharan autiomaassa yhtenä hetkenä ja jäätyisit arktisella alueella seuraavana hetkenä. 

Muita muutoksia, joita saatat kokea:

  • hidas aineenvaihdunta;
  • turvotus;
  • emättimen kuivuus ja epämukavuus;
  • virtsankarkailu;
  • väsymys ja energiahäiriöt;
  • muisti- ja keskittymisvaikeudet;
  • muutokset libidossa;
  • kuiva iho; ja
  • hiusten menetys.

Siirtymävaihe

Vaihdevuosien kaikki vaiheet voivat tuoda mukanaan monia fyysisiä ja emotionaalisia haasteita. Jo ajatus vaihdevuosista voi olla useimmille ylivoimainen. Nämä vuodet voivat aiheuttaa epävarmuutta ja vaikuttaa vakavasti elämään aina identiteettikriisistä siihen, että tuntee elämänsä erään luvun olevan päättymässä

Monet naiset kokevat vaihdevuosien aikana syvää menetyksen tunnetta. Oivallus siitä, että lapsen saaminen ei ole enää mahdollista, voi olla vaikea henkinen muutos. Se voi laukaista tunteen irtautumisesta identiteetistä hedelmällisenä naisena.

Erityisen pelottava tilanne voi olla niille, jotka ovat vaihdevuosien alkuvaiheessa ennen 45 vuoden ikää. On olemassa epäsuhta siinä, miten itse kokee itsensä ja mitä vaihdevuodet merkitsevät muille. Sinusta tuntuu, että sinun pitäisi olla parhaimmillasi, mutta kehosi sanoo muuta. 

Woman exercising

Kehon muutokset ja painonnousu voivat vaikuttaa itsetuntoon ja kehonkuvaan, kun peilistä on yhä vaikeampi tunnistaa itseään.

Milloin tahansa iskevät kuumat aallot voivat saada sinut tuntemaan itsesi tropiikissa keskellä talvea. Yöhikoilu riistää sinulta levollisen unen ja jättää sinut uupuneeksi

Monilla vaihdevuodet osuvat uran huippuvuosiin. Fyysisten oireiden, mielialan vaihteluiden ja aivosumun yhdistelmä voi vaikuttaa työsuoritukseen ja tuottavuuteen

Se voi olla villiä menoa joka ikinen päivä, minkä seurauksena tuntuu siltä, ettei elämäsi ole enää hallinnassa. Valitettavasti oireet voivat kestää vuosia, joten on tärkeää käsitellä niitä, ennen kuin ne valtaavat täysin tilanteen!

Viisi luonnollista tapaa lievittää vaihdevuosioireita

Joidenkin elämäntapamuutosten tekeminen voi auttaa parantamaan vaihdevuosioireita ja selviytymään tästä vaiheesta helpommin ja mukavammin. Onneksi on olemassa muutamia keinoja, joilla voit ylläpitää hyvinvointiasi näiden vuosien aikana.

1. Liiku! 

Säännöllisestä liikunnasta on lukuisia etuja vaihdevuosien aikana. Se voi parantaa mielialaa, lisätä energiatasoa ja edistää parempaa unta. Kävely, jooga, uinti ja voimaharjoittelu voivat olla erityisen hyödyllisiä. 

Lisäksi liikunta auttaa pitämään painon kurissa, mikä voi lievittää joitakin vaihdevuosioireita.

Ladies with yoga mats

2. Pysy nesteytettynä

Kuiva iho on yleinen ongelma vaihdevuosien aikana. Tavoitteena on 8-12 lasillista vettä, mikä voi olla hyödyllistä tämän oireen kannalta ja vähentää samalla hormonaalisiin muutoksiin liittyvää turvotusta. Lisäksi veden juominen nopeuttaa aineenvaihduntaa ja voi auttaa ehkäisemään painonnousua.


Hydration is key

3. Älä jätä aterioita väliin

Epäsäännöllinen syöminen ja aterioiden jättäminen väliin voi pahentaa joitakin oireita, sillä se vaikuttaa kielteisesti aineenvaihduntaan ja voi vahingoittaa hormonaalista terveyttä.

Eat at regular intervals

4. Priorisoi tasapainoinen ravinto 

Tasapainoinen ja proteiinipitoinen ruokavalio auttaa ehkäisemään lihasmassan katoamista ja lisäämään täyteläisyyttä, mikä puolestaan tukee painonhallintaa. Tämä voi auttaa vakauttamaan verensokeritasoja ja tukea hormonitasapainoa.  

Puhdistetun sokerin, kofeiinin ja alkoholin käytön vähentäminen voi myös lievittää kuumia aaltoja ja yöhikoilua.


Eat a balanced diet

5. Luonnolliset lisäravinteet, joissa on fytoestrogeeneja

Usein elämäntapamuutokset eivät riitä tekemään vaihdevuosista miellyttävämpiä. Siksi fytoestrogeenia sisältävät lisäravinteet ovat hyvä lisä! 

Fytoestrogeenit ovat kasviyhdisteitä, jotka jäljittelevät estrogeenin toimintaa elimistössä. Ne voivat auttaa tasapainottamaan hormonitasoja ja lievittämään oireita, kuten kuumia aaltoja ja yöhikoilua. 

Näitä yhdisteitä löytyy kasveista, kuten humalauutteesta ja puna-apilasta, joiden on osoitettu täyttävän (esi)vaihdevuosien aikana laskevan estrogeenitason aiheuttaman aukon. 

Lue, miten Lena paransi elämänlaatuaan valitsemalla luonnollisia ja hormonittomia ravintolisiä!

Lenalle, vaihdevuodet olivat kamala kokemus

Hei, olen Lena, ja haluaisin jakaa tarinani siitä, miten käsittelin vaihdevuodet. Kun olin 44-vuotias, tuntui kuin olisin juuri alkanut elää elämääni niin kuin halusin. Olin eronnut, ja molemmat lapseni olivat yliopistossa, joten olin melko yksin. Mutta se ei haitannut minua; nyt oli minun aikani nauttia uusista kiinnostuksen kohteista. Minulla oli suunnitelmissa ilmoittautua salsatunneille, opetella keramiikkaa ja ehkä jopa tavata joku uusi ihminen.

Mutta juuri kun olin nauttimassa vapaudestani, kehoni alkoi kääntyä minua vastaan. Kuukautiseni kestivät yli viikon, ja useimmiten minulla ei ollut aavistustakaan siitä, milloin voisin odottaa niitä. Lisäksi ne olivat erittäin kivuliaita. Muistan olevani sairaslomalla töistä useammin kuin kerran!

Tämä oli vasta alkua. En pystynyt keskittymään, ja olin todella väsynyt koko päivän. Mutta kun vihdoin makasin, en saanut unta. Hikoilin, ja joskus oli niin kuuma, että pyörin sängyssäni.

Kaikki suunnitelmani lensivät ikkunasta ulos. Minusta tuntui, etten voinut hallita kehoani, ja vihasin sitä. En pystynyt olemaan aktiivinen, enkä edes halunnut olla ihmisten seurassa, koska en koskaan tiennyt, milloin kuumat aallot iskevät taas. 

En malttanut odottaa vaihdevuosien tuloa, mutta lääkärini sanoi, että siihen saattoi mennä vuosia ikäni vuoksi! En voinut kuvitella eläväni näin enää minuuttiakaan, saati sitten vuosia!   

Tutkin, olisiko olemassa keino korjata ongelmani luonnollisesti. Muutin ruokavaliotani, lopetin alkoholin juomisen ja otin tavoitteekseni aloittaa päiväni lyhyellä kävelyllä. Luulin alussa näkeväni eron, mutta se taisi olla enemmänkin toiveajattelua.

The hot flashes are finally gone!

Lena: “Nukun vihdoin läpi yön, ja nuo kuumat aallot ovat poissa!” 

Luin niin monia artikkeleita netistä ja otin jopa määrätyn hormonivalmisteen lievittääkseni joitakin tuntemiani oireita. Rehellisesti sanottuna olin kuitenkin huolissani siitä, että kehooni laitetaan hormoneja, eikä oloni parantunut sen ottamisen jälkeen. 

Silloin aloin lukea foorumeita; halusin tietää, mitä muut naiset tekivät ja auttoiko mikään.

Eräs nainen, joka oli suunnilleen samanikäinen kuin minä, suositteli M-Pausea. Olin utelias näkemään, miten tämä tuote on erilainen, ja silloin sain tietää fytoestrogeeneista. En tiennyt, että voisin tasapainottaa estrogeenitasoani ilman hormoneja! 

Päätin kokeilla sitä, ja se osoittautui juuri sellaiseksi kuin tarvitsin. Olen käyttänyt sitä nyt 6 kuukautta, ja olen iloinen siitä! Kivuliaat kuukautiset tulivat hallittaviksi, ja olin niin iloinen, kun kuumat aallot hävisivät. 

Tunnen itseni nyt niin vapaaksi. Sain takaisin vartaloni hallinnan, ja voin rehellisesti sanoa, että minusta tuntuu, etten ole hukkumassa vaihdevuosiin. Minulla on vihdoin energiaa olla aktiivinen, tanssia ja harrastaa intohimojani. 

M-Pause on ollut pelastusrenkaani viime kuukausina. Sen avulla sain takaisin itseluottamukseni. Salsatunnit ovat olleet mahtavia! En olisi koskaan pystynyt siihen ilman M-Pausea.

M-Pause - rauhalliseen ja miellyttävään (esi)vaihdevuosiin.

Vaihdevuosia edeltäviltä ja seuraavilta siirtymävuosilta ei voi välttyä, mutta on olemassa keino tuntea olonsa (ja näyttää paremmalta!) tämän vaikean elämänvaiheen aikana. M-Pause on täysin luonnollinen ja hormonivapaa ratkaisu kehon tukemiseen hormonaalisen muutoksen aikana. 

Humala- ja puna-apilauutteita sisältävä M-Pause tarjoaa helpotusta estrogeenin laskun aikana elimistössä ja auttaa lievittämään esivaihdevuosiin ja vaihdevuosiin liittyviä elämää muuttavia oireita

M-Pause on täydellinen lisä päivittäiseen rutiiniin, joka edistää miellyttäviä vaihdevuosia, joissa kuumia aaltoja ja yöhikoilua esiintyy vähemmän, uni on parempaa ja keskittyminen on parempaa koko päivän ajan. 

Enemmän itseluottamusta ja elinvoimaa - myös haastavien hormonaalisten muutosten aikana. 

Kokeile M-Pausea mielenrauhassa!

Meillä on rajoitetun ajan M-Pause-erikoistarjous, jota ei voi jättää väliin!  

Ja koska olemme niin varmoja tämän tuotteen tehokkuudesta, tarjoamme 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Hyödynnä tarjous ja ota kehosi hallinta takaisin. Pidä kiirettä; varastoa on rajoitetusti

**Lähteet

Fugate Woods, N., PhD, RN, Sullivan Mitchell, E., PhD, RN. “Symptoms during the perimenopause: prevalence, trajectory, and significance in women’s lives”. The American Journal of Medicine (2005), Vol 118, 145-245. https://www.amjmed.com/article/S0002-9343(05)00885-5/pdf 

Cleveland Clinic Medical. “Menopause: What It Is, Age, Stages, Signs & Side Effects.” Cleveland Clinic, my.clevelandclinic.org/health/diseases/21841-menopause 

“11 Natural Ways to Reduce Symptoms of Menopause.” Healthline, www.healthline.com/nutrition/11-natural-menopause-tips 

Tuotteita sinulle

HORMONITASAPAINO
-55%
Erikoishinta 24,99 € Normaalihinta 54,99 €
Katso tuotetta