Lorella Flego: "Kokemukseni 6 kuukauden kollageenin käytön jälkeen"

Kollageeni on proteiini, joka tukee kehon eri kudoksia, kuten useat tieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet. Nämä tutkimukset ovat osoittaneet, että kollageenipeptidien käyttäminen voi parantaa ihon kosteutta ja kimmoisuutta sekä vähentää kasvojen ryppyjä. Eikä siinä vielä kaikki, kollageeni voi auttaa torjumaan selluliittia ja vähentämäänihon aaltoilua reisissä. Lähes kaikki naiset käyttävät nykyään kollageenilisää erityisesti 35 ikävuoden jälkeen, koska tiedämme, kuinka paljon kollageenia alamme menettää ja mitä seurauksia siitä on: ryppyjä, vähemmän kimmoisuutta, heikkoa hiuslaatua ja hauraita kynsiä. Kollageenilisät ovat muuttuneet paljon ajan myötä. On totta, että alussa ne jättivät pahan maun suuhun ja olivat vaikeasti sulavia, mutta nykyään asiat ovat muuttuneet paljon.

image

Kollageenin tuotantoa stimuloivia ainesosia ovat muun muassa kurpitsansiemenet. Päivittäin syötynä kurpitsansiemenet sisältävät 20 % suositellusta päivittäisestä kollageenin saannista. Sinkki, joka on kollageenisynteesiä edistävä kivennäisaine, on myös välttämätön, samoin kuin vihreät lehtivihannekset ja mansikat, joissa on runsaasti C-vitamiinia, ellagiinihappoa (antioksidantti, joka rajoittaa kollageenin hajoamista), sekä valkosipuli ja rikki, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa. Miehet kärsivät usein hiustenlähdöstä tietyn iän jälkeen, mutta myös monet naiset kärsivät hiusten ohenemisesta. Näissä tapauksissa on suositeltavaa ottaa säännöllisesti kollageenia, joka vaikuttaa myönteisesti hiusten kasvuun ja tekee kynsistä vahvemmat.

Kollageenin tuotannon hidastavia tekijöitä:

  • perintötekijät
  • epäterveellinen ruokavalio
  • tupakointi
  • stressi
  • huono ilmanlaatu

Vaikka elimistö tuottaa kollageenia luonnollisesti, on aina hyvä idea lisätä kollageenin määrää lisäravinteiden avulla. Erilaisia tuotteita on todella paljon markkinoilla, ja monesti on paljon kommentteja tai arvosteluja, jotka eivät auta valitsemaan oikeaa tuotetta. Ensi silmäyksellä jokainen asia voi näyttää houkuttelevalta, mutta kysymys on siitä, toimiiko se todella. Itse uskon että kaunis, nuorekas ulkonäkö on eri tekijöiden yhdistelmä: kuntoilua, sopivia ravintolisiä sekä sisäisestä hyvinvoinnista huolehtimista.

image

Kokemukseni

"Olen käyttänyt kollageenia nyt puoli vuotta, ja joka kuukausi olen hämmästyneempi tuloksista. Alussa se oli vain 'tunne': kun katson peiliin ja ajattelen, että ehkä silmieni ympärillä on vähän vähemmän ryppyjä, tai että ihoni on säteilevämpi, mutta en ole 100-prosenttisesti varma, ehkä vain nukuin hieman paremmin. Kuukausien kuluessa tämä tunne lisääntyy, ja vähitellen koen muitakin parannuksia: hiukset, kynnet ja jopa lihaskuntoni tuntuu vahvemmalta. Ja ne harmilliset kaulan rypyt, jotka naisilla kertovat ensimmäisenä todellisesta iästä, ovat haihtuneet. Kaiken kaikkiaan iho tuntuu kosteutetulta ja siksi pehmeämmältä, säteilevämmältä ja terveemmältä. Kynnet ovat vähemmän hauraat, hiukset vähemmän halkeilevat ja ne näyttävät kiiltävämmiltä ja jopa paksummilta."​​​​​​​

Kollageeni osana rutiiniani

"Sensilabin Avenobo Collagen Luxury Complex, jota otan itse, maistuu karhunvatukalta, mikä tarkoittaa, että sitä on miellyttävä juoda ja se imeytyy nopeasti. Se on vapaa keinotekoisista aromeista, väreistä ja muista tarpeettomista lisäaineista. Kuten kaikessa, pitkäjänteisyys on tärkeää: jos haluamme aitoja, hyviä tuloksia, meidän on tiedettävä, että meidän on myös luotava rutiini. Se on kuin kuntoilu: jotta huomaat kiinteämmät lihakset, on päivisin varattava aikaa treenata. Kollageenin ottamiseen ei kuitenkaan tarvitse varata aikaa, koska sitä juodaan esimerkiksi aamupalan yhteydessä. Pidän myös siitä, että se liukenee nopeasti, on kokkareetonta ja helposti sulavaa."

image