5 tapaa karkottaa turvotus, ikuisesti

Turvotus on hankala ongelma, joka voi vaikuttaa kielteisesti jokapäiväiseen elämään. Hankaluudet alkavat siitä, että housut eivät istu kunnolla, ja päättyvät siihen, että kaasujen pidätteleminen julkisesti on kiusallista. Ja sitten on vielä se huolestuttava kipu, joka liittyy tähän kaikkeen.

Lue, mistä tämä epämiellyttävä tunne johtuu ja miten sitä voi lievittää, ennen kuin siitä kehittyy terveysriski.

Unveiling the truth behind bloating

Totuus turvotuksen takana

Turvotus on täyteläisyyden, kireyden ja turvotuksen tunne vatsan ympärillä. Jotkut kokevat sitä vain satunnaisesti, kun taas monet kärsivät siitä joka ikinen päivä. 

Tämä on muutakin kuin fyysistä epämukavuutta. Se voi tuntua siltä, että se estää sinua nauttimasta elämästä täysin. Turvonnut vatsa vaikeuttaa viehättävän olon tuntemista, sillä useimmat vaatteet eivät enää sovi. Pelko ilmavaivojen puhkeamisesta ystävien kanssa tai treffeillä voi olla musertava. 

Lisäksi epämukavuuden tukahduttaminen ja vatsan piilottaminen voi johtaa siihen, että välttelet tapaamisia kokonaan. Tähän on onneksi olemassa ratkaisu!

Kuten minkä tahansa terveysongelman kohdalla, on hyvä tietää syy. Mikä tarkalleen ottaen on tämän ilmapallomaisen vatsan takana ja miksi siitä on niin vaikea päästä eroon? Syyllisiä on itse asiassa useita.

Ruoka-aineintoleranssit

Ruoka-aine intoleranssit vaihtelevat eri ihmisillä, ja joskus voi olla vaikea havaita, mitkä tietyt ruoka-aineet ovat kiellettyjä. Keho ei pysty sulattamaan tiettyjä ruoka-aineita kunnolla, joten sulamattomat osat jäävät suolistoon. Tämä johtaa kaasujen muodostumiseen, aiheuttaen turvotusta. Yleisimpiä ruoka-aineintoleransseja ovat laktoosi ja gluteeni.

Hormonivaihtelut

Naisilla hormonaalinen turvotus on melko yleistä. Kuukautiskierron ja vaihdevuosien aikana hormonitasot vaihtelevat, erityisesti estrogeeni- ja progesteronitasot. Tämä aiheuttaa nesteen kertymistä ja ruoansulatuskanavan tukkeutumista, mikä johtaa vatsan turpoamiseen. Myös ruoansulatus hidastuu, mikä lisää kaasujen kertymistä ja turvotusta.

Stressi

Kun olet stressaantunut, ruoansulatukseen kohdistuu paljon paineita. Herkkä tasapaino häiriintyy, mikä johtaa ripuliin tai hitaampaan ruoansulatukseen ja ummetukseen. Jälkimmäinen aiheuttaa liiallista kaasuntuotantoa ja siten turvotusta.

Suolistobakteerien epätasapaino

Suolisto on dynaaminen mikro-organismien yhteisö, joita kutsutaan suolistomikrobiomiksi. Tässä yhteisössä on hyviä ja huonoja bakteereja, ja niiden on oltava tasapainossa, jotta ruoansulatus olisi toimivaa. 

Moderni ruokavalio, joka on täynnä prosessoituja elintarvikkeita, toksiineille altistumista ja tiettyjen lääkkeiden käyttöä, johtaa siihen, että suoliston epätasapaino on yleisin syy turvotukseen. Toksiineille altistuminen ja lääkkeet tappavat hyviä bakteereja, kun taas prosessoidut elintarvikkeet auttavat huonoja bakteereja kasvamaan. 

Huonojen bakteerien ajatellaan vapauttavan sivutuotteena enemmän liiallista kaasua, mikä aiheuttaa ilmapallomaisen vatsan, josta on vaikea päästä eroon! 

Tämä epätasapaino voi johtaa vakaviin ruoansulatusongelmiin, kuten IBS:ään ja tulehduksellisiin suolistosairauksiin, joten on tärkeää puuttua siihen mahdollisimman pian.

Processed foods

Turvotus ei ole vain fyysistä!

Se vaikuttaa kehoomme, mieleemme ja tunteisiimme, ja meistä tuntuu, että taistelemme näkymätöntä vihollista vastaan joka päivä. 

Jatkuva vatsan murina ja kaasuilu voivat aiheuttaa erittäin kiusallisia tilanteita. Ne eivät kuitenkaan ole niin pahoja verrattuna epämukavuuteen ja jopa kipuun, joita turvonnut vatsa aiheuttaa. Vatsan sisällä on kuin ilmapallo, joka ei tahdo tyhjentyä, ja se voi tehdä yksinkertaisista tehtävistä, kuten kävelemisestä tai istumisesta, vaikeaa. 

Aikoinaan mukavat vaatteet tuntuvat yhtäkkiä kaksi kokoa liian pieniltä, eikä mikään enää istu vyötärön ympärille. Se on turhauttavaa! Pöhöttynyttä vatsaa on vaikea katsoa peilistä, ja itsetuntosi romahtaa nopeasti, jos olet tekemisissä ongelman kanssa joka päivä. 

Sinun ei kuitenkaan tarvitse alkaa perua juhlia ja välttää illallisia ystävien kanssa. On olemassa keino poistaa ilmapallomaha ja palauttaa itseluottamus.

Bloating is not just physical!

5 tapaa tasapainottaa suolistoa ja päästä eroon turvotuksesta

Useimmat ihmiset jättävät huomiotta yleisimmän turvotuksen syyn. Bakteerien epätasapaino suolistomikrobistossa.  

Tämä epätasapaino eli dysbioosi voi johtua erilaisista tekijöistä, jotka häiritsevät mikrobiomin luonnollista harmoniaa. Mutta hyvä uutinen on, että on olemassa keinoja tasapainottaa suolisto uudelleen litteän vatsan ja kevyen olon saavuttamiseksi.

1. Tietoinen syöminen

Tähän kuuluu säännöllisten ruokailutottumusten luominen, pienempien annosten syöminen ja ruoan hyvä pureskelu. Johdonmukaiset ateriat auttavat säätelemään suoliston vuorokausirytmiä ja tukevat hyödyllisten bakteerien kasvua. 

Pienemmillä annoksilla suolisto sulattaa ruoan paljon helpommin, mutta on myös tärkeäää pureskella jokaista ateriaa hyvin, jotta vältytään sulamattomilta palasilta, jotka voivat tukkeutua suolistossa ja aiheuttaa vielä enemmän ylimääräistä kaasua.


Mindful eating

2. Kylmien juomien välttäminen

Kun suolistomikrobisto on epätasapainossa, on parasta välttää kylmien juomien nauttimista. Ne voivat itse asiassa pahentaa ruoansulatusongelmia, koska ne rasittavat suolistoa. 

Kylmät juomat häiritsevät entisestään suoliston jo ennestään herkkää ympäristöä, mikä saattaa vaikuttaa hyvien suolistobakteerien kasvuun ja selviytymiseen.


No cold drinks

3. Säännöllinen harjoittelu

Säännöllisellä liikunnalla voi olla myönteinen vaikutus suoliston terveyteen, sillä aktiivisten ihmisten mikrobiomit ovat yleensä monipuolisempia kuin istumatyöläisten. 

Lisäksi liikunta tekee ihmeitä stressin lievittämisessä, joka on toinen syyllinen suoliston epätasapainon taustalla.


Regular exercise

4. Kuitupitoinen ruokavalio

Ravinnolla on tärkeä rooli suoliston epätasapainon korjaamisessa ja terveen suolistomikrobiston edistämisessä. Tavoitteena on monipuolinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti kuitua sisältäviä täysravintovalmisteita, kuten hedelmiä ja vihanneksia. Vaikka elimistö ei pysty sulattamaan kuitua, hyödylliset bakteerit pystyvät siihen. Itse asiassa on olemassa erityyppisiä kuituja, joita kutsutaan prebiooteiksi ja joita bakteerit pilkkovat omaksi ravinnokseen.  

Syömällä kuitupitoisempaa ruokavaliota on paljon helpompi tukea hyödyllisten suolistobakteerien kasvua ja parantaa ruoansulatusta.


High-fibre diet

5. Probioottisten lisäravinteiden käyttö

Edellä mainitut ratkaisut eivät valitettavasti riitä tasapainottamaan häiriintynyttä mikrobiomia. Ja tässä kohtaa probioottiset lisäravinteet tulevat kuvioihin. 

Probioottiset lisäravinteet tuovat eläviä hyödyllisiä bakteereja, jotka asuttavat suoliston uudelleen ja palauttavat bakteeritasapainon. Tavoitteena on periaatteessa saada huonojen bakteerien määrä alakynteen, ja probiootit tekevät sen tehokkaasti! 

Koska probiootit pystyvät puuttumaan suoraan epätasapainoisen suolistomikrobiston perimmäiseen syyhyn, ne palauttavat suoliston harmonian. Kun tasapaino palautuu, ruoansulatus paranee ja kaasuja syntyy vähemmän, mikä johtaa miellyttävään ja litteään vatsaan.

Probiotic supplements

Mutta älkää vain uskoko meidän sanaanne. Lue, miten Anna voitti turvotuksen ja sai elämänsä takaisin hallintaansa.

Anna koki kotoa poistumisen epämiellyttäväksi

Muistan olleeni niin huoleton terveyteni suhteen parikymppisenä. Mutta sitten, aivan yllättäen, aloin tuntea oloni turvonneeksi iltaisin. Tunsin hieman epämukavuutta vatsan ympärillä, mutta se ei ollut mitään dramaattista. 

Pikkuhiljaa siitä kehittyi jokapäiväinen kamppailu. Jouduin käyttämään housuja, joissa oli kuminauha vyötäröllä, koska en saanut farkkujeni vetoketjua auki. En tuntenut oloani lainkaan houkuttelevaksi, ja lisäksi olin koko ajan todella väsynyt. 

Muistan ensimmäisen kerran, kun se todella häiritsi elämääni. Minun oli tarkoitus lähteä ystävieni kanssa syömään. Laitoin päälleni lempimekkoni, joka ennen myötäili lantiotani täydellisesti. Mutta sitten näin vain massiivisen, paisuneen vatsan työntyvän esiin.  

Minua nolotti mennä ulos niin paljon, että vaihdoin legginsit ja pussimaisen paidan päälleni turhautuneena siitä, etten tuntenut oloani yhtä itsevarmaksi kuin yleensä. Illallisen jälkeen vatsani jatkoi turpoamistaan, ja minulla oli todella paljon kipuja - ilta oli täysin epäonnistunut! 

Pian tunsin itseni niin noloksi ulkonäöstäni, että peruin mieluummin ystävieni kutsun kuin tunsin oloni epämukavaksi ja ilmavaivaiseksi koko illan.

Anna: “Tämän jälkeen turvotus oli poissa parissa viikossa.” 

Koska en tiennyt mikä aiheuttaa turvotusta, ajattelin, että suolistossa ni oli jotain vikaa. Luettuani asiasta, korjasin ruokavaliotani, join kefiiriä joka päivä, söin hapankaalia ja ostin kolme erilaista probioottilisää, mutta mikään ei saanut oloani paranemaan. 

Turhautuneena uskouduin lopulta ystävälleni ongelmistani. Olin järkyttynyt kuullessani, että hänellä oli samoja ongelmia! 

Hän kertoi omista kokemuksistaan turvotuksesta ja ehdotti jopa ratkaisua! Synbiotic Premium. Kun hän alkoi puhua siitä, ajattelin, okei, taas yksi probiootti, joka ei auta minua....

Mutta sitten hän selitti, kuinka hankalaa on löytää oikeanlaisia probiootteja sisältävää tuotetta ja kuinka bakteerit harvoin selviävät ruoansulatuskanavasta. Ei ihme, etten huomannut mitään eroa! 

Olin utelias tietämään, miten Synbiotic Premium eroaa muista vastaavista tuotteista. Ystäväni kertoi, että se on täynnä hyvin tutkittuja kantoja, jotka ovat täysin vakaita. Hän oli niin innoissaan puhuessaan suojaavasta teknologiasta sen takana, että minun oli pakko kokeilla tätä tuotetta, vaikken sitä silloin oikein ymmärtänytkään. 

Käytettyäni sitä muutaman viikon ajan olin hämmästynyt! En tuntenut enää kauheaa epämukavuutta, ja turvotus oli poissa. Kun katsoin päivän päätteeksi peiliin, minulla ei ollut mitään ongelmia ja kaikki mekkoni sopivat päälleni. Toivon vain, että olisin löytänyt tämän ratkaisun aikaisemmin!

Synbiotic Premium – korkealaatuisia probiootteja vakaassa koostumuksessa

On aika puuttua turvotukseen. Kohdistumalla suolistobakteerien epätasapainoon, Synbiotic Premium on täydellinen ratkaisu päästä eroon turvonneesta vatsasta ja sen mukanaan tuomasta epämukavuudesta.

Synbiotic Premiumin erottuu kilpailijoistaan sen bakteerien eloonjäämisaste. Useimmat probiootit eivät selviä matkasta suolistoon, mutta Synbiotic Premiumin erityisen suojaavan matriisin ansiosta elävien bakteerien eloonjäämisaste on taattu 90 %.

Näin varmistetaan, että pikku apulaiset pääsevät työskentelemään siellä, missä sillä on eniten merkitystä - suolistossa. Laaja valikoima probioottikantoja auttaa lisäämään hyvien suolistobakteerien määrää ja palauttaa suoliston harmonian.

Tämä tarkoittaa parempaa ruoansulatusta ja vähemmän turhia kaasuja tuottavia bakteereja, mikä vähentää turvotusta ja parantaa elämänlaatua.

Tasapainottuneen mikrobiomin ja litteän vatsan puolesta!

**Synbiotic PremiumTavalliset probiotit1
Suolistoystävälliset bakteeriviljelmät
Lisäsuojaus, jonka selviytymisaste on 90 %X
9 eri bakteerikantaa?
Vastustus mahanestettä ja ruoansulatusentsyymejä vastaanX
Säilyvyys huoneenlämmössä
Taattu elinkelpoisuus vähintään voimassaolon päättymispäivään asti.X
Sopii vegaaneille
30 päivän rahat takaisin -takuuX

Selitys: ✔= kyllä, x = ei, ? = tuntematon tai vaihtelee tuotteiden välillä, 1 Suojaamattomia bakteeriviljelmiä sisältävät lisäravinteet

Taattu tyytyväisyys joka kerta!

Meillä on rajoitetun ajanerikoistarjous Synbiotic Premiumista, jota ei voi jättää väliin! 
Ymmärrämme, että uuden tuotteen kokeileminen voi olla pelottavaa, minkä vuoksi tarjoamme 30 päivän rahat takaisin -takuun. Hyödynnä tämä mahdollisuus säästää ja investoida hyvinvointiisi!