Karu totuus PMS-oireiden takana

Kuukautisia edeltävinä päivinä esiintyy useita fyysisiä ja emotionaalisia oireita, jotka voivat häiritä vakavasti päivittäisiä rutiineja ja ihmissuhteita. 

Rintojen turvotuksesta ja arkuudesta päänsärkyyn, ärtyneisyyteen ja mielialan vaihteluihin. On elintärkeää tunnistaa merkit ja ryhtyä toimiin ennen kuin PMS:n aiheuttamat vaivat käyvät ylivoimaisiksi.

PMS - bolečina

Kuukautisia edeltävät oireet vaikuttavat jopa kolmeen neljästä hedelmällisessä iässä olevasta naisesta.** Vaikka useimmat oireet ovat lieviä, ne voivat pahentua 30- ja 40-vuotiaana vaihdevuosien lähestyessä.

Euroopassa tehdyt tutkimukset** ovat johdonmukaisesti osoittaneet, että PMS-oireet ovat laajalle levinneet: 40 prosenttia naisista kärsii PMS-oireista, jotka vaikuttavat heidän jokapäiväiseen elämäänsä ja hyvinvointiinsa. Oireet kestävät yleensä vaihtelevan pitkään, mutta ne voivat pahentua ja jopa aiheuttaa koulu- tai työpoissaoloja.

PMS:n aiheuttama fyysinen ja emotionaalinen rasitus

PMS on sekoitus fyysisiä ja emotionaalisia oireita, jotka ilmenevät viikko tai kaksi ennen kuukautisia ja häviävät yleensä pian niiden alkamisen jälkeen. Oireiden uskotaan johtuvan hormonitasojen, erityisesti estrogeenin ja progesteronin, muutoksista. 

PMS:n oireet ja niiden vakavuus voivat vaihdella suuresti. Jotkut saattavat kokea vain lievää epämukavuutta, kun taas toisilla voi esiintyä voimakkaampia ja häiritsevämpiä oireita. Oireiden laajuus ja voimakkuus voivat vaihdella kuukaudesta toiseen ja koko elämän ajan. 

Fyysisesti voi esiintyä esimerkiksi turvotusta, rintojen arkuutta, iho-ongelmia, päänsärkyä, ummetusta tai ripulia ja jopa heikompaa valon ja melun sietokykyä. Saatat kokea väsymystä, unihäiriöitä tai yleistä energian puutetta.

Myös emotionaaliset oireet voivat vaihdella. PMS:n yleisiä tunneilmaisuja ovat mielialan vaihtelut, ahdistuksen tai surun tunteet. Saatat olla helpommin kiihtynyt tai keskittyminen voi olla vaikeampaa, voit jopa tuntea itsesi vetäytyneeksi tai olet herkempi stressille ja tunteiden laukaisijoille.

3 tapaa, joilla PMS hallitsee elämääsi

Jos PMS-oireet jätetään huomiotta tai jätetään huomiotta, seuraukset voivat olla hyvin heikentäviä - fyysisesti, emotionaalisesti ja henkisesti.

1. Fyysinen kärsimys

Vaikean PMS:n aiheuttamat voimakkaat vatsakrampit, päänsärky ja äärimmäinen väsymys voivat vaikeuttaa jokapäiväisiä toimintoja. Yksinkertaisista tehtävistä, kuten töihin menosta, liikunnasta tai jopa kotitöistä, tulee hankalaa. Jatkuva epämukavuus ja kipu voivat häiritä unirytmiä ja johtaa univajeeseen, mikä vain pahentaa fyysistä ja henkistä rasitusta. 

Nämä oireet vaikeuttavat keskittymistä ja hyvää suoriutumista esimerkiksi töissä tai koulussa. Kipu ja uupumus voivat johtaa tuottavuuden laskuun, määräaikojen laiminlyöntiin tai jopa poissaoloihin. Tämä voi vaikuttaa urakehitykseen, akateemiseen suoritukseen ja yleiseen tyytyväisyyteen töissä tai opiskelussa.

2. Emotionaalinen vuoristorata

Mielialan vaihtelut ja ärtyneisyys voivat rasittaa suhteita perheeseen, ystäviin ja työtovereihin. Esimerkiksi äkillinen suuttumuksenpurkaus merkityksettömästä asiasta voi aiheuttaa ristiriitoja ja väärinkäsityksiä tärkeän kumppanisi kanssa, jolloin hän on järkyttynyt ja hämmentynyt. Tämä voi johtaa yksinäisyyden tunteeseen ja vaikuttaa sosiaalisten kontaktien laatuun, mikä vaikeuttaa terveiden ihmissuhteiden ylläpitämistä.

3. Psyykkisen tasapainon häiriöt

PMS voi vaikuttaa kielteisesti mielenterveyteesi, mikä voi pahentaa jo olemassa olevia sairauksia. Ajan myötä yleinen henkinen hyvinvointisi voi heikentyä, mikä vaikuttaa kykyyn löytää iloa elämästä ja osallistua tyydyttäviin toimintoihin. Sosiaalisten kontaktien ylläpitäminen voi olla vaikeaa, mikä voi johtaa ongelmiin intiimissä suhteessa. 

Hoitamaton PMS voi vaikuttaa myös kykyyn huolehtia itsestäsi ja asettaa oma hyvinvointi etusijalle. Fyysisten ja emotionaalisten oireiden voimakkuus voi johtaa uupumukseen ja kyvyttömyyteen osallistua iloa tuottaviin tai rentouttaviin toimintoihin.

Miten lievittää PMS-oireita luonnollisesti

PMS:n hallinnassa on joitakin luonnollisia ratkaisuja, jotka voivat helpottaa ja tukea kehon tasapainoa näinä vaikeina jaksoina. Kun nämä yksinkertaiset elämäntapamuutokset otetaan käyttöön, elämästä voi tulla paljon rauhallisempaa ja miellyttävämpää.

Säännöllinen liikunta voi tehdä ihmeitä PMS-oireiden hallinnassa. Liikunta vapauttaa endorfiineja, jotka parantavat mielialaa ja auttavat vähentämään stressiä. Olipa kyse sitten aerobisesta liikunnasta, voimaharjoittelusta tai vaikka reippaasta kävelystä!

Rentouttava nukkumaanmenorutiini ja 7-9 tunnin kunnon yölepo voivat auttaa lievittämään PMS:ään liittyvää väsymystä ja mielialan vaihtelua. Tämä auttaa myös vähentämään stressiä, joka on toinen asia, joka pahentaa tilannetta kuukautisia edeltävinä päivinä. On tärkeää rauhoittaa mieli ja löytää sopiva stressiä vähentävä tekniikka, kuten meditaatio tai hengitysharjoitukset.

Tehokkaimmat ravintoaineet PMS-oireiden torjuntaan

Tiettyjen ravintoaineiden on todettu vaikuttavan suotuisasti PMS-oireisiin, ja ne voivat auttaa lievittämään epämukavuutta ja edistämään hyvinvoinnin tunnetta tänä aikana. 

Esimerkiksi lihaskrampit liittyvät elimistön alhaisempiin magnesiumtasoihin. Tämän lihaksia rentouttavan ravintoaineen nauttiminen voi auttaa lievittämään kramppeja ja tarjoamaan mukavuutta. 

Runsaasti kalsiumia sisältävät elintarvikkeet, kuten lehtivihannekset, ja B6-vitamiinia sisältävät elintarvikkeet, kuten banaanit tai kikherneet, voivat olla erityisen hyödyllisiä hormonitasapainon säätelyssä ja mielialan vaihteluiden, turvotuksen ja väsymyksen vähentämisessä.

PMS:n yhteydessä esiintyvää tunne-elämän vuoristorataa varten on tärkeää helpottaa tunne-elämän jännitteitä rentouttavilla ja rauhoittavilla yrteillä, kuten sitruunamelissalla. Melissaa käytetään perinteisesti stressin lievittämiseen, sillä se vähentää ahdistuksen tunteita ja tukee rentoutumista. Se on myös loistava lisä unihäiriöiden rutiiniin. 

Monilla ihmisillä saattaa jo olla kaapissaan myös voimakas mauste, joka tarjoaa emotionaalista helpotusta kuukautiskierron aikana. Ja sen takana on tiede! 

Sahrami, joka on ikivanha lääke useisiin naisten vaivoihin, myös PMS-oireisiin, on osoittanut lupaavia etuja mielialan vaihteluiden lievittämisessä. Viimeaikaisissa tutkimuksissa** on tarkasteltu sen vaikutuksia voimakkaista mielialan vaihteluista kärsiviin naisiin ja saatu rohkaisevia tuloksia. 

Eräässä kliinisessä tutkimuksessa** naiset raportoivat mielialan vaihteluiden vähentyneen 15 % jo 1* kuukauden lisäravinteen käytön jälkeen.  

Erillisessä tutkimuksessa** 76 % naisista raportoi uskomattoman 50* %:n vähennyksen kuukautiskiertoon liittyvien epämukavuuksien vakavuudessa 2* kuukautiskierron jälkeen, ja 60 % naisista raportoi 50* %:n vähennyksen alakuloisuuden tunteissa.

PMS Redux FI

Nämä havainnot korostavat sahramin potentiaalia luonnollisena lääkkeenä mielialan vaihteluiden hallinnassa ja PMS-oireiden vakavuuden vähentämisessä. Sahramin perinteisen käytön pitkä historia ja näiden tutkimusten myönteiset tulokset antavat toivoa niille, jotka tarvitsevat helpotusta kuukautiskierron haastavien viikkojen aikana.

Ninan oli vaikea nauttia elämästä viikkoa ennen kuukautisiaan!

"Päiviä, joskus jopa viikon ajan ennen kuukautisia minulla oli tunne, että ylläni oli synkkä pilvi. Olin aina huonolla tuulella ja riitelin mieheni kanssa jokaisesta pienestä asiasta, joka ärsytti tai häiritsi minua. 

Monena päivänä olin niin surullinen elämästä, töissä minun oli vaikea keskittyä ja kokouksissa vetäydyin itseeni. Tuottavuuteni laski niin paljon, että pomoni huomasi, että jokin oli pielessä. Olin niin nolona!

Oli kuin olisin ollut vanki omassa päässäni enkä pystynyt ajattelemaan selkeästi. Kaikki levottomat yöt eivät auttaneet. Heräsin muutaman tunnin välein kauheaan päänsärkyyn, jopa hyvinä öinä. Useimmiten pyörin ympäriinsä, kunnes mieheni sai tarpeekseen ja siirtyi nukkumaan sohvalle. 

Kun kuukautiseni vihdoin alkoivat, ne toivat mukanaan uusia haasteita. Minulla oli sietämättömiä kramppeja, jotka saivat minut tuntemaan itseni heikoksi, enkä päässyt edes sängystä ylös. Kehoni näytti päättäneen estää minua elämästä sitä elämää, jota halusin.

Kaipasin niin epätoivoisesti ratkaisua!"

Nina: "Suositus, joka muutti elämäni!"

"Lukemattomien Google-hakujen jälkeen aloin tutkia ravintolisiä ja löysin useita ainesosia, jotka voisivat auttaa minua. Oikeaa kaavaa etsiessäni minua häiritsi se, että yhdessäkään tuotteessa ei ollut kaikkia ainesosia, joita tarvitsin oireisiini. En todellakaan halunnut ottaa niin monia eri pillereitä joka päivä!

Minulle oli tärkeää löytää tuote, jossa on magnesiumia, sitruunamelissaa ja sahramia, sillä näiden ravintoaineiden on osoitettu auttavan oireisiini. Siksi olin niin kiitollinen, kun ystäväni kertoi minulle tuotteesta nimeltä PMS Redux.

Heti kun katsoin ainesosia, huomasin, että se sisälsi kaikkia haluamiani asioita ja monia muita, joista en edes tiennyt aiemmin. Minun piti ottaa vain yksi kapseli päivässä!

Se oli niin yksinkertainen muutos, ja jo toisella syklillä aloin tuntea positiivisia muutoksia. Olin rauhallisempi, onnellisempi ja vihdoin pystyin nukkumaan läpi yön. Ja kun kuukautiseni alkoivat, krampit eivät olleet yhtä pahoja kuin ennen! 

Olin vihdoin vapaa PMS-oireista, jotka olivat rajoittaneet elämääni niin pitkään. Ajan myötä aloin taas seurustella ystävieni kanssa, minulla oli tarpeeksi energiaa tehdä kaikki työtehtäväni viikolla, ja mikä tärkeintä, mieheni ei enää tarvinnut sietää riitoja sohvalla nukkumisesta! 

Synkät pilvet yläpuolellani hälvenivät, ja tuntui kuin minulla olisi ollut toinen mahdollisuus elämään. Kaikki PMS Reduxin ansiosta!"

PMS Redux - kaava naisille oikeilla ravintoaineilla 

Nyt on aika ottaa PMS-oireet haltuun ja tehdä elämästäsi helpompaa kuin koskaan. Esittelyssä PMS Redux, naisille tarkoitettu monipuolinen koostumus, joka on suunniteltu helpottamaan epämukavuutta ja tukemaan hyvinvointia ennen tätä ajankohtaa ja sen aikana. 

Ainutlaatuinen koostumus, joka sisältää 12 keskeistä ravintoainetta, joiden tiedetään lievittävän PMS-oireita, PMS Redux tarjoaa kätevän ja tehokkaan tavan hallita mielialan vaihteluita, väsymystä ja unihäiriöitä. 

Ainesosien hämmästyttävä synergia edistää tervettä hormonitasapainoa ja tarjoaa emotionaalista ja henkistä tukea kuukautisia edeltävinä päivinä. Kaava on lisäksi vahvistettu Safr'InsideTM:llä, joka on patentoitu sahramiuutteen muoto, joka on todistetusti 10 kertaa tehokkaampi verrattuna muihin sahramia sisältäviin tuotteisiin! 

Mukaviin ja huolettomiin päiviin koko kuukautiskierron ajan!

Laatutakuu

Meillä on rajoitetun ajan erikoistarjous PMS Reduxista, jota et halua missata!  

Ymmärrämme, että uuden tuotteen kokeileminen voi olla pelottavaa, joten tarjoamme 30 päivän rahat takaisin -takuun. Tartu tilaisuuteen säästää ja investoida hyvinvointiisi!

*Tuotteen käytön vaikutukset voivat vaihdella henkilöstä toiseen ja poiketa verkkosivuilla kuvatuista vaikutuksista.

**Lähteet

Hosseinzadeh H, Nassiri-Asl M. Avicenna's (Ibn Sina) the Canon of Medicine and saffron (Crocus sativus): a review. Phytother Res. 2013 Apr;27(4):475-83. doi: 10.1002/ptr.4784. Epub 2012 Jul 20. PMID: 22815242 

Pirdadeh Beiranvand, et al., The effect of Crocus sativus (saffron) on the severity of premenstrual syndrome, Eur. J. Integr. Med. (2015), http://dx.doi.org/10.1016/j.eujim.2015.06.003 

Agha-Hosseini, M., Kashani, L., Aleyaseen, A., Ghoreishi, A., Rahmanpour, H., Zarrinara, A. R., & Akhondzadeh, S. (2008). Crocus sativus L. (saffron) in the treatment of premenstrual syndrome: A double-blind, randomised and placebo-controlled trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, 115(4), 515–519. https://doi.org/10.1111/j.1471-0528.2007.01652.x 

Chumpalova, Petranka, et al. "Prevalence and Clinical Picture of Premenstrual Syndrome in Females from Bulgaria." Annals of General Psychiatry, vol. 19, 2020, https://doi.org/10.1186/s12991-019-0255-1. Accessed 14 Jul. 2023. 

Parazzini F, Di Martino M, Pellegrino P. Magnesium in the gynecological practice: a literature review. Magnes Res. 2017 Feb 1;30(1):1-7. English. doi: 10.1684/mrh.2017.0419. PMID: 28392498.