Viisi beetakaroteenin hyötyä terveydelle

Beetakaroteeni on karotenoidi (punaoranssinkeltainen pigmentti), joka antaa tietyille vihanneksille niiden merkittävän värin. Löydät sitä porkkanasta, tomaatista, bataatista ja muista. Mitä voimakkaampi hedelmä tai vihannes on väriltään, sitä rikkaammin se sisältää beetakaroteenia.

Sen lisäksi, että beetakaroteeni onvoimakas antioksidantti, se muuttuua-vitamiiniksi kehossasi ja omaa monia terveyshyötyjä. Se on välttämätön yleisen hyvinvoinnin kannalta, koska se huolehtii näöstäsi, ihostasi, immuunijärjestelmästäsi ja aivoistasi.

Carrot juice

Beetakaroteenin terveyshyödyt 

Tässä on 5 beetakaroteenin hyötyä jotka tekevät siitä välttämättömän ruokavaliossasi:

1. Silmien terveys

Sekä beetakaroteeni että A-vitamiini ovat hyödyllisiä näköllemme. A-vitamiinin puute voi johtaa silmien kuivumiseen, ja beetakaroteenin puute liittyy huonoon ääreis- ja pimeänäköön.

Valot, näytöt, lukeminen ja UV-altistus voivat heikentää näköäsi vuosien mittaan. Karotenoidirikas ruokavalio tukee silmien terveyttä ja voi jopa ehkäistä silmäsairauksia. Paranna näköäsi luonnollisesti lisäämällä beetakaroteenin saantia.

2. Ihon terveys

Beetakaroteeni on voimakas antioksidantti, joka onvälttämätön ihon terveydelle. Ne suojaavat ihosoluja ikääntymiseltä ja auringon vaurioilta parantaen samalla ihon rakennetta ja ulkonäköä. Vähentämällä tulehdusta antioksidantit auttavat myös ihoa korjaamaan itse itsensä sisältä.

Auringolle ja sen haitalliselle UV-valolle altistaminen voi aiheuttaa hyperpigmentaatiota ja auringonpolttamaa sekä aiheuttaa ihosyövän riskin. Beetakaroteenilla on luonnollisia rusketusominaisuuksia, jotka parantavat pigmenttiäsi ilman, että auringosta aiheutuu vahinkoa.

Beetakaroteenia syömällä voitsaavuttaa pronssisen rusketuksen, varmistaa ihon UV-suojan (SPF on edelleen pakollinen), ja vähentää ryppyjä, juonteita ja hyperpigmentaatiota.

3. Aivojen terveys

Useat tutkimukset ovat osoittaneet veren korkean beetakaroteenipitoisuuden terveyshyödyt, kuten parantuneen muistin suorituskyvynjapienemmän mahdollisuuden huonoon kognitiiviseen toimintaan vanhemmalla iällä.

Beetakaroteenin lisääminen voi myös kiertää kognitiivisen heikentymisen. Se voisi parantaa aikuisten verbaalista ja kognitiivista muistia.

Beetakaroteenin yhdistelmällä muiden ravintoaineiden kanssa on havaittu olevan paras vaikutus kognitiiviseen toimintaan. Näillä ravintoaineilla on oltava korkeat antioksidanttiset ominaisuudet, kuten sinkki, C-vitamiini ja E-vitamiini.

4. Immuunijärjestelmä

Immuunijärjestelmä toimii kehosi suojana. Monimutkainen solujen, elinten ja proteiinien verkosto suojaa kehoa infektioilta. Tämä verkosto muistaa jokaisen mikrobin (bakteerin), joka on päässyt kehoon ja on voitettu. Näin immuunijärjestelmä pystyy tunnistamaan ja eliminoimaan mikrobin mahdollisimman nopeasti, jos se koskaan pääsee uudelleen elimistöön.

Voimakkaana antioksidanttina beetakaroteeni voi vähentää tulehdusta ja tehostaa immuunivastetta lisäämällä sairauksia vastaan ​​taistelevia soluja kehossa.

5. Vähentynyt kroonisten sairauksien riski

Beetakaroteenia sisältävien ruokien päivittäinen nauttiminen voi vähentää kroonisten sairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien ja syövän, riskiä.Antioksidantit auttavat vähentämään oksidatiivista stressiä kehossa, vähentämään tulehdusta ja neutraloimaan haitallisia vapaita radikaaleja.

Tutkimukset viittaavat siihen, että karotenoidien antioksidanttiset ominaisuudet voivat auttaa vähentämään rinta-, keuhko- ja haimasyövän kehittymisen riskiä.

Todettiin myös, että säännöllisesti käytettynä beetakaroteeni voi auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonisairauksia ja mahdollisesti vahvistaa nykyisten tupakoitsijoiden suojaa.

Kuinka nostaa beetakaroteenitasoja ihon ja yleisen terveyden parantamiseksi? 

UNDO Bronzan -kapselit ovat optimaalinen valintasi kun mietit, mikä lisäravinne ihon terveydelle kannattaisi valita.

Yksi Bronzan-kapseli sisältää 12 luonnollista ainesosaa, jotka vahvistavat vastustuskykyäsi, parantavat ihon ulkonäköä ja tarjoavat kauniin pronssisen rusketuksen ilman aurinkovaurioita.

Carrot juice

UNDOn Bronzan on täynnä karotenoideja (mukaan lukien beetakaroteeni),sisältäen lykopeenia, C-, E- ja B2-vitamiineja sekä kivennäisaineita, kuten seleeniä ja kuparia.

Patentoidun ranskalaisen meloniuutteen Holimel® ansiosta voit nauttia kesästä murehtimatta hyperpigmentaatiosta ja auringon aiheuttamien vaurioiden kiihdyttämästä ikääntymisestä. Holimel® tehostaa suojaa UV-säteilyä vastaan ​​ja viivästyttää palamista auringossa hämmästyttävät 16*%.

Lisäksi Holimel® on kuuluisa ikääntymistä ehkäisevistä eduistaan ​​ja suojaa vapailta radikaaleilta. Tutkimus osoitti, että ihon antioksidanttientsyymien ilmentyminen lisääntyi huimat 63*% vain yhden kuukauden lisäravinteen aikana. Antioksidanttientsyymit varmistavat haitallisten vapaiden radikaalien neutraloinnin, jotka voivat vahingoittaa terveitä ihosolujasi.

Anna ihollesi kaunis, auringon syleilemä hehku huippuluokan UNDO Bronzanillamme. Se on täynnä tärkeitä ravintoaineita, jotka tukevat ihon terveyttä ja yleistä hyvinvointia.

Älä missaa erikoistarjoustamme! Yli kuukauden kestävä ravintolisä on paras tapa pitää ihosi ruskettuna ja vartalosi huippukunnossa pidempään. Ostamalla yhden UNDO Bronzanin saat toisen ilmaiseksi!

Älä anna auringonpolttamien ja hyperpigmentaation jättää jälkeä kesääsi (ja ihoosi). Tartu tilaisuuteen suojata sitä sisältä ja säilyttää ruskettunut hehku ympäri vuoden, ei vain lämpiminä kuukausina.

Lähteet

Griffiths K, Aggarwal BB, Singh RB, Buttar HS, Wilson D, De Meester F. Food Antioxidants and Their Anti-Inflammatory Properties: A Potential Role in Cardiovascular Diseases and Cancer Prevention. Diseases. 2016 Aug 1;4(3):28. doi: 10.3390/diseases4030028. PMID: 28933408; PMCID: PMC5456284. 

Abrego-Guandique DM, Bonet ML, Caroleo MC, Cannataro R, Tucci P, Ribot J, Cione E. The Effect of Beta-Carotene on Cognitive Function: A Systematic Review. Brain Sci. 2023 Oct 17;13(10):1468. doi: 10.3390/brainsci13101468. PMID: 37891835; PMCID: PMC10605009. 

Chew BP. Role of carotenoids in the immune response. J Dairy Sci. 1993 Sep;76(9):2804-11. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(93)77619-5. PMID: 8227684. 

Tavani A, La Vecchia C. Beta-carotene and risk of coronary heart disease. A review of observational and intervention studies. Biomed Pharmacother. 1999 Oct;53(9):409-16. doi: 10.1016/S0753-3322(99)80120-6. PMID: 10554676. 

Shareck M, Rousseau M-C, Koushik A, Siemiatycki J and Parent M-E (2017) Inverse Association between Dietary Intake of Selected Carotenoids and Vitamin C and Risk of Lung Cancer. Front. Oncol. 7:23. doi: 10.3389/fonc.2017.00023. 

Stahl W, Sies H. β-Carotene and other carotenoids in protection from sunlight. Am J Clin Nutr. 2012 Nov;96(5):1179S-84S. doi: 10.3945/ajcn.112.034819. Epub 2012 Oct 10. PMID: 23053552. 

Robertet Groupe. (b. d.) Holimel®: Protect your skin daily from UV https://digital.h5mag.com/digital/edit-nutra_horizons_5_2021_ita/seppic/221702/Holimel_Leaflet_V03_LD__1_.pdf 

Tuotteita sinulle

Iho
-50%
Erikoishinta 29,99 € Normaalihinta 59,98 €
Katso tuotetta