5 syytä, miksi ylimääräinen estrogeeni on ongelma

Olemme hormonaalista tasapainoa häritsevien kemikaalien ympäröimiä. Useammat ja useammat tutkimukset osoittavat tämän. Yksi ensimmäisistä vaikutuksista, joka esiintyy estrogeenidominanssin aiheuttamana kehossa, on painonnousu, varsinkin lantiolla, reisissä ja pakaroissa. Mitä voimme tehdä asialle?

image

Liiallinen estrogeeni kehossa vaikuttaa meihin vähintään 5 tavalla:

1) Se alentaa kilpirauhasen aktiivisuutta hidastaen siten aineenvaihduntaa ja kalorienkulutusta

Estrogeeni lisää eräiden proteiinien (tyroksiinia sitovan globuliinin) tuotantoa, jotka sitoutuvat killpirauhashormeihin, jotka säätelevät aineenvaihduntaa. . Tämä tarkoittaa, että aineenvaihdunta ja kalorien polttaminen hidastuvat.

Tämä ei ole ongelma normaaleissa olosuhteissa, (jos estrogeenitasot eivät ole LIIAN korkealla) koska tällöin keho ovuloi. Rasvojen varastointi lisääntyy muutaman päivän ajaksi, jotta keholla olisi tarpeeksi energiaa sikiön kasvaa raskauden tapahtuessa.

2) Se varastoi rasvaa kehoon

Aineenvaihdunta hidastuu, kun rasvan varastointi lisääntyy. Estrogeenitasot pysyvät kohonneina kehossa, eikä keholla ole progesteronia tasapainottamaan sitä, aiheuttaen noidankehän. Tämä johtuu siitä, että rasvasolut vapauttavat myös estrogeeniä ja stimuloivat ylimääräisen rasvan kerääntymistä .

3) Kerryttää nestettä kehoon

Jokainen, jolla on koskaan ollut kuukautiset, tietää kaiken turvotuksesta. Tämä on toinen ärsyttävä oire, jonka usein todetaan johtuvan estrogeenistä. Keräämällä nestettä kehoon varmistamme, että keholla on riittävästi ainetta paksuntaa kohdun limakalvoa, jossa on mahdollisesti muna.

Kun estrogeeniaktiivisuus on korkealla, olo on helposti turvonnut ja muhkeampi ja vaikeuksia mahtua vaatteisiin saattaa esiintyä. Tämä ei ole ihanteellinen olotila.

4) Lisää ruokahalua

Toinen asia, jonka huomaa ennen kuukautisia on vastustamaton himo rasvaisiin ja sokerisiin ruokiin. Kaloreita suoniimme! Tämä liittyy luontaisiin lisääntymisvaistoihimme, koska nämä ylimääräiset kalorit voidaan varastoida raskauden ja myöhemmin imetyksen ajaksi.

5) Univaikeudet

Unenpuutteen on osoitettu liittyvän painonnousuun ja ongelmiin painonpudotuksessa. American Sleep -säätiön mukaan jopa 67% naisista on vaikeuksia nukkua muutamana yönä viikossa. Tämä liittyy suurelta osin sukupuolihormonien epätasapainoon.

Se liittyy useimmiten "lepotilassa olevan" hormonin, progesteronin, nopeaan laskuun juuri ennen kuukautisten alkamista, selittää Kalifornian yliopiston unispesialisti Kathryn Lee. Tämä tarkoittaa, että kehossamme on myös enemmän estrogeenia, joka toimii lisäravintona. Uniongelmat ovat väistämättömiä.

Kuinka voit tasapainottaa estrogeenitasosi ja pudottaa painoa?

EstroLux tasapainottaa hormoneja ja estää estrogeenin kerääntymistä luonnollisella tavalla: sitruunamelissan, ruskean merilevän, rosmariinin, soijapapujen siemenien, pellavansiementen ja parsakaalin kukintojen sekä B6-vitamiinin(pyridoksaalifosfaatin aktiivisessa muodossa) avulla.