PCOS:n ja suoliston terveyden välinen voimakas yhteys

Sukella syvälle suoliston terveyden ja PCOS:n väliseen monimutkaiseen yhteyteen ja selvitä, miten suoliston hoitaminen voi olla avain oireiden hallintaan ja elämänlaadun parantamiseen!

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä (PCOS) on monimutkainen sairaus, johon sairastuu yksi kymmenestä naisesta!** Se on hormonaalinen häiriö, joka voi häiritä naisen elämää monin tavoin. Oireet voivat vaihdella painonnoususta ja uniapneasta iho-ongelmiin kuten akneen, epäsäännöllisiin tai jopa pois jääviin kuukautisiin, hiustenlähtöön tai -ohenemiseen ja vaikeuksiin tulla raskaaksi.  

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä (PCOS) tarkka syy on edelleen epäselvä, vaikka tutkijat yhdistävät sen mieshormonien liialliseen määrään, joka mahdollisesti liittyy genetiikkaan, insuliiniresistenssiin ja tulehduksiin. 

Munasarjoissa tuotetaan useita hormoneja, kuten estrogeenia ja progesteronia, jotka ovat keskeisiä kuukautiskierron säätelyssä. Näiden tärkeiden hormonien rinnalla syntetisoidaan kuitenkin myös pieni määrä androgeeniksi kutsuttua mieshormonia. 

PCOS:ssä tämä herkkä hormonitasapaino häiriintyy, kun munasarjat tuottavat liikaa androgeenia, mikä johtaa monimutkaiseen hormonaaliseen epätasapainoon. 

Mitä tekemistä tällä on suoliston terveyden kanssa? Kävi ilmi, että paljonkin. Tutkimusten mukaan PCOS liittyy läheisesti epätasapainoiseen suolistomikrobistoon!

Unveiling the powerful link between PCOS and gut health

Tutustu siihen, miten suolistosi voi olla yhteydessä PCOS:iin.

Vaikka se saattaa kuulostaa monimutkaiselta, suolistomikrobisto tarkoittaa yksinkertaisesti suolistossa elävien mikro-organismien yhteisöä. Näillä mikro-organismeilla on merkittävä rooli yleisessä terveydentilassa, sillä ne auttavat ruoansulatuksessa, vahvistavat immuunijärjestelmää ja vaikuttavat jopa mielialaan ja mielenterveyteen. 

Kiehtovinta on suolistomikrobiston ja PCOS:n välinen yhteys. Tutkimuksissa on havaittu, että PCOS:ää sairastavilla naisilla on yleensä erilainen koostumus näistä suolistobakteereista kuin niillä, joilla ei ole kyseistä sairautta. Tämä ero suoliston mikrobiyhteisössä voi mahdollisesti vaikuttaa PCOS:n kehittymiseen ja etenemiseen. 

Syy tähän saattaa piillä ylipainossa. Ylipaino, joka on yleinen PCOS:n oire, voi häiritä suolistobakteerien tasapainoa. Tämä epätasapaino voi johtaa "vuotavaksi suolistoksi" kutsuttuun tilaan, jossa vaaralliset aineet, joiden pitäisi pysyä suolistossa, päätyvät verenkiertoon. Tämä voi laukaista tulehduksen, häiritä insuliinin toimintaa ja lisätä testosteronin tuotantoa, mikä kaikki voi pahentaa PCOS-oireita entisestään. 

Vuotavan suoliston voi tunnistaa esimerkiksi kroonisesta ripulista, ummetuksesta, kaasuista tai turvotuksesta, ravitsemuksellisista puutteista, heikosta immuunijärjestelmän toiminnasta, päänsärystä, aivosumusta, liiallisesta väsymyksestä, iho-ongelmista, kuten aknesta, hiilihydraattien tai sokerin himosta, nivelongelmista ja monista muista oireista.  

Vaikka tämä sairaus on edelleen lääketieteellinen arvoitus, siihen uskotaan vaikuttavan useat tekijät. Ylipainon lisäksi muita vaikuttavia tekijöitä ovat liiallinen sokerin saanti, tietyt lääkkeet, alkoholin käyttö, ravintoaineiden puutteet ja stressi. 

Näiden haasteiden keskellä on kuitenkin myös valopilkku. PCOS:n vaikutuksia voi olla mahdollista vähentää huolehtimalla suoliston terveydestä tekemällä muutoksia ruokavalioon ja elämäntapoihin.

PCOS

Suoliston terveyden salaisuuksien avaaminen

Suoliston epätasapainon ja PCOS:n välisen yhteyden ymmärtäminen on vasta alkua. Seuraava, luultavasti ratkaisevampi askel on ryhtyä ennakoiviin toimenpiteisiin suoliston terveyden edistämiseksi. 

Kuitupitoinen ruokavalio on hyvä lähtökohta. Kuitu tukee suoliston hyödyllisiä bakteereja, ja sitä saa kasvisruoista, kuten pavuista, linsseistä, vihanneksista ja täysjyväviljasta. Tämä on yksinkertainen mutta tehokas tapa hoitaa suolistoa ja edistää yleistä terveyttä. 

Keinotekoiset makeutusaineet voivat vaikuttaa negatiivisesti suolistomikrobistoon ja pahentaa insuliiniresistenssiä, joka on yleinen ongelma PCOS:ssä. Luonnollisten makeutusaineiden, kuten raakahunajan, vaahtera- tai taatelisiirapin, valitseminen voi edistää terveempää suolistoa. 

Uni on toinen tärkeä osa suoliston terveyttä. Riittämätön uni voi stressata elimistöä ja edistää tulehdusta ja suoliston säätelyhäiriöitä. Unen asettaminen etusijalle ja 7-9 tunnin yöunen tavoittelu voi vaikuttaa positiivisesti. 

Stressinhallinta on myös ratkaisevan tärkeää. Psykologinen stressi on yhdistetty dysbioosiin eli suolistomikrobiston epätasapainoon. Rentouttavista aktiiveista kuten joogasta, meditaatiosta ja luontoretkistä, voi olla paljon hyötyä. 

Säännöllinen liikunta on toinen kriittinen tekijä. Liikunta edistää laadukasta unta ja stressinhallintaa, ja tutkimusten mukaan se voi myös parantaa suolistomikrobiston tilaa. Jo maltillinenkin määrä liikuntaa voi vähentää tulehdusta ja lisätä suoliston biologista monimuotoisuutta. 

Näiden elämäntapamuutosten lisäksi tietyillä ravintoaineilla on ratkaiseva merkitys suoliston terveydelle. Esimerkiksi sinkki mahdollistaa sen, että vatsa tuottaa mahahappoa, joka auttaa hajottamaan elintarvikkeita imeytymistä varten ja vahvistaa suolen limakalvoa. Sinkkirikkaita elintarvikkeita ovat muun muassa vaahterasiirappi, seesaminsiemenet ja kurpitsansiemenet!

Zinc-rich foods

Toinen tärkeä osa vuotavan suolen hoitoa on varmistaa riittävä nesteytys. Vesi on elintärkeää kehon kaikkien järjestelmien, myös ruoansulatuskanavan, moitteettoman toiminnan kannalta. Se auttaa ravintoaineiden imeytymisessä ja ruoansulatuskanavan limakalvon terveyden ylläpitämisessä. 

Näiden elintapojen ja ruokavalion muutosten lisäksi probiootit ovat lopullinen ratkaisu suoliston terveyden tavoittelussa. Nämä hyödylliset bakteerit ovat ruoansulatusjärjestelmän laulamattomia sankareita, jotka työskentelevät väsymättä tasapainon ylläpitämiseksi ja asioiden sujuvuuden varmistamiseksi!

Fermentoidut elintarvikkeet eivät riitä

Probiootit ovat eläviä bakteereja, jotka auttavat suoliston mikrobiomia menestymään. Niitä on fermentoiduissa elintarvikkeissa, kuten tempehissä, kimchissä, hapankaalissa ja jogurtissa. Vaikka nämä luonnossa esiintyvät probiootit voivat olla hyödyllisiä, ne eivät kuitenkaan aina tarjoa tarvittavaa tukea, erityisesti PCOS:n kaltaisista sairauksista kärsiville. 

Näiden probioottien tehokkuus voi vaihdella suuresti riippuen esimerkiksi ruoan laadusta, sen sisältämistä erityisistä bakteerikannoista ja siitä, miten hyvin bakteerit selviytyvät matkasta ruoansulatuskanavan läpi. Lisäksi probioottien määrä näissä elintarvikkeissa voi olla melko vähäinen, ja voi olla haastavaa kuluttaa niitä riittävästi, jotta niillä olisi merkittävä vaikutus. 

Ihmiset, joilla on erityisiä terveysongelmia, saattavat tarvita vankempaa ja kohdennetumpaa lähestymistapaa suoliston terveyden tehokkaaseen tukemiseen: probioottivalmisteita.

Piilotettu totuus probioottien tehokkuuden takana

Valitettavasti kaikki probioottituotteet eivät ole yhtä tehokkaita useista eri tekijöistä johtuen. 

Joitakin tekijöitä ovat bakteerien määrä annosta kohti (niin sanotut pesäkkeitä muodostavat yksiköt), bakteerikantatyypit ja se, minkä kantojen tehokkuutta on tutkittu.  

Asiantuntijat suosittelevat yleensä valitsemaan probioottituotteita, joissa on vähintään 1 miljardi pesäkkeitä muodostavaa yksikköä, mukaan lukien hyvin tutkittuja probiootteja, kuten Lactobacillus, Bifidobacterium, Bacillus tai Saccharomyces boulardii. 

Toinen uskomattoman tärkeä asia on tarkastella, miten tuote varmistaa bakteerien eloonjäävyyden. On arvioitu, että vain 1 % tavallisten probioottituotteiden bakteeriviljelmistä pääsee elävänä suolistoon ja pystyy vaikuttamaan.** Monet niistä menettävät merkityksensä valmistuksen, varastoinnin tai kuljetuksen aikana ennen kuin ne edes ehtivät asiakkaalle.  

Ja silloinkin jopa 99 % bakteereista tuhoutuu mahanesteen ja ruoansulatusentsyymien vaikutuksesta ENNEN kuin ne saapuvat suolistoon.**

Mutta mitä jos olisi olemassa keino varmistaa hyödyllisten bakteerien maksimaalinen eloonjääminen ja tarjota luodinkestävä suoja suoliston terveydelle?

Ines löysi ratkaisun ja voitti PCOS:nsa.

Nimeni on Ines, ja minulla todettiin PCOS pari vuotta sitten. Muutama kuukausi sitten, erittäin stressaavana aikana töissä, minulla alkoi olla todella ikäviä ruoansulatusongelmia. Minulla oli kauheita vatsakipuja, erityisesti sen jälkeen, kun olin syönyt esimerkiksi kananmunia ja maitotuotteita - ruokia, joiden kanssa minulla ei ollut koskaan aiemmin ollut ongelmia. 

Syömisen jälkeen paisuin ja tuntui kuin olisin kasvanut kaksinkertaiseksi. Lisäksi kasvoillani alkoi puhjeta ihottumaa, mikä vaikutti todella paljon itseluottamukseeni. 

Huomasin pientä parannusta, kun jätin tietyt ruoat pois, mutta rehellisesti sanottuna: tällainen rajoittaminen on rankkaa. Väistämättä annoin periksi mielihaluilleni, ja niin vain jouduin takaisin lähtöruutuun. 

Olin kuullut, että PCOS:stä kärsivillä naisilla on usein ruoansulatusongelmia, joten arvelin, että sillä voisi olla yhteys. Silloin törmäsin verkossa johonkin, jota kutsutaan "vuotavaksi suolistoksi". Luetellut oireet olivat kuin lukisin omaa päiväkirjaani. Yksi ehdotetuista lääkkeistä oli probiootit, joten ajattelin kokeilla sitä.

“En voisi olla onnellisempi!” 

Tutkiessani probiootteja sain tietää, että niiden valmistuksessa ja säilytyksessä on paljon ongelmia, joten niiden hyödylliset vaikutukset voivat olla todella rajalliset. Halusin silti jotain luonnollista, mutta en nähnyt siinä mitään järkeä, jos se ei olisi myös tehokasta. Otin tehtäväkseni löytää parhaan mahdollisen, ja pienen etsinnän jälkeen löysin sen!

Halusin epätoivoisesti sen toimivan, eikä se tuottanut pettymystä! Muutaman kuukauden käytön jälkeen ruoansulatukseni oli muuttunut täysin! En enää tuntenut oloani ilmapalloksi jokaisen aterian jälkeen, ja pystyin vihdoin vetämään farkkujeni vetoketjun kiinni ilman kamppailua. Myös ihoni parani. Koska pystyin laihtumaan, myös muutamat muut PCOS-oireeni paranivat.  

Kaiken kaikkiaan en voisi olla onnellisempi! Suosittelen ehdottomasti tätä tuotetta kaikille naisille, joilla on samanlaisia ongelmia.

Synbiotic Premium – paras valinta naisille, joilla on PCOS

Synbiotic Premiumin koostumus sisältää monipuolisen ja tehokkaan sekoituksen bakteerikantoja, joilla on korkea eloonjäämisaste, ja siinä on muita erittäin hyödyllisiä ainesosia, jotka parantavat koostumusta entisestään. Se on ehdoton valinta naisille, joilla on PCOS-oireita, mutta sen hyödyt ulottuvat kaikkiin, jotka haluavat parantaa suolistoterveyttään

Yksi Synbiotic Premiumin tärkeimmistä ominaisuuksista on sen vaikuttava, patentoitu 9 eri bakteerikannan sekoitus,Megaflora 9 Evo. Tämä monimuotoisuus on ratkaisevan tärkeää, koska eri kannoilla on erilaisia tehtäviä ja hyötyjä suolistossa. Sisällyttämällä erilaisia kantoja tämä merkittävä ratkaisu takaa monipuolisen tuen suoliston mikrobistolle.

Probiootin vahvuus on kuitenkin merkityksetön, jos bakteerit eivät selviä matkasta suolistoon. Tässä Synbiotic Premium todella loistaa. Siinä on ainutlaatuinen suojamatriisi nimeltä ProbioAct®, joka takaa sen bakteerien huomattavan 90*% selviytymisasteen.

Tämä tarkoittaa, että se on myös 90*x tehokkaampi kuin tavalliset probiootit ja että Synbiotic Premiumin Megaflora 9 Evo -kompleksin sisältämät 1,1 miljardia CFU:ta (pesäkkeitä muodostavaa yksikköä) ovat yhtä tehokkaita kuin 99 miljardia CFU:ta tavallisessa, suojaamattomassa tuotteessa. 

Täydennys sisältää myös maa-artisokkauutetta, joka tukee vahvaa immuunijärjestelmää, ja sikuriuutetta, joka tukee maksan terveyttä ja auttaa painonpudotuksessa. Nämä kasviperäiset ainesosat tarjoavat monenlaisia etuja suolistolle, mikä tekee Synbiotic Premiumista optimaalisen ratkaisun naisten suolistoterveyteen.

Hanki yksinoikeudella alennus Synbiotic Premiumista

Vain rajoitetun ajan tarjoamme erikoisalennuksen tästä fantastisesta probioottituotteesta, joka auttaa tukemaan ruoansulatusta ja lievittämään ongelmia kuten turvotusta, ummetusta, jatkuvia vessakäyntejä, energian puutetta ja muita suoliston terveyteen liittyviä ongelmia!   

Olemme niin varmoja Synbioticin tehokkuudesta, että tarjoamme 30 päivän rahat takaisin -takuun!  

Pidä kiirettä, varastoa on rajoitetusti ja tuote lentää hyllystämme!

*Huom. Tuotteen vaikutukset voivat vaihdella yksilöiden välillä ja poiketa verkkosivuilla kuvatuista vaikutuksista. Tuotteitamme ei ole tarkoitettu ehkäisemään, hoitamaan tai parantamaan mitään sairauksia tai vakavia sairauksia. Tasapainoisen ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen ylläpitäminen on tärkeää.

** Lähteet: 

Drouault, Sophie, et al. “Survival, Physiology, and Lysis of Lactococcus Lactis in the Digestive Tract.” Applied and Environmental Microbiology, vol. 65, no. 11, Nov. 1999, pp. 4881–4886., https://doi.org/10.1128/aem.65.11.4881-4886.1999. 

Tehrani, Fahimeh Ramezani, and Samira Behboudi-Gandevani. ‘Polycystic Ovary Syndrome’. Contemporary Gynecologic Practice, InTech, 4 Feb. 2015. Crossref, doi:10.5772/59591. Accessed 3 Jul. 2023.  

Sun, Yan et al. “Gut microbiota dysbiosis in polycystic ovary syndrome: Mechanisms of progression and clinical applications.” Frontiers in cellular and infection microbiology vol. 13 1142041. 24 Feb. 2023, doi:10.3389/fcimb.2023.1142041