KUINKA AJOITTAINEN PAASTO TOIMII & MIKSI NYT SAATTAA OLLA TÄYDELLINEN AIKA KOKEILLA SITÄ

Nyt voi olla täydellinen aika kokeilla yhtä kuumimmista painonpudotustrendeistä!

Eläminen karanteenissa tai lähimmäisistä pitäytyen ei ole miellyttävää, mutta jossain mielessä se voi olla myös kätevää.

Jos vietät enemmän aikaa kotona, voit luoda tasaisemman 24/7 aikataulun, omaksua uusia tapoja ja tuoda tasapainoa elämääsi.

Anna ajoittaiselle paastolle mahdollisuus!

image

Ensimmäiseksi - mitä on ajoittainen paasto?

Ajoittainen paasto on tapa syödä. Toisin kuin monet dieetit, siinä ei keskitytä siihen MITÄ syödään, vaan MITEN syödään.

Toiset kokeilevat sitä terveydellisistä syistä ja tehostamaan painonpudotusta.

Ajoittainen paasto ei ole kuitenkaan uusi käsite. Jotkut kulttuurit ovat harjoittaneet sitä uskonnollisista syistä, toiset elämäntapavalintana. Se on myös usein osa sairaaloiden lääketieteellisiä toimenpiteitä ja hoitoja. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, paastoaminen on jotain, johon organismit ovat hyvin sopeutuneet.

Vuonna 2014 PhD Mark P. Mattson ja Valter D. Longo Johns Hopkinsin lääketieteellisestä yliopistosta tekivät laajoja tutkimuksia paastoamisesta ja hämmästyivät tuloksista:

"Paastoaminen voi hidastaa ikääntymistä ja auttaa estämään ja hoitamaan sairauksia minimoiden samalla ruokavalioiden sivuvaikutuksia."

Mikä on sisäinen kello ja miksi meidän pitäisi seurata sitä?

Ihmiset ovat päiväajan ​​olentoja. Jotkut kehontoiminnoistamme ovat tiiviisti yhteydessä aurinkoon.

 • Auringon noustessa melatoniini (unihormoni) alkaa laskea ja serotoniini- ja stressihormonitasot nousevat. Aineenvaihduntamme toimii paremmin, verenpaine nousee ja valppaus lisääntyy suurimmaksi osaksi päivästä.
 • Iltaisin ruoansulatusnesteet ja suolen liikkeet hidastuvat, melatoniini nousee ja olemme unisia.
 • Yöllä kehomme lepää, pääelimet uudistuvat ja maksa puhdistaa päivittäin. Tämä toimii kuitenkin vain, jos emme syö liian myöhään illalla.

Syöminen epätasapainoisesti voi lisätä sydän- ja verisuonisairauksien, sekä diabeteksen riskiä ja vaikuttaa painoon.

Kun aineenvaihduntamme hidastuu illalla, emme enää pysty hyödyntämään syömäämme ruokaa. Insuliinin on vaikeampaa hallita verensokeria, vatsan on vaikeampi sulattaa ruokaa, puoliksi sulatettu ruoka pysyy suolistossa pidempään ja rasvavarantojen muodostuminen on optimaalista.

Verensokeritasot, terveellinen kehonpaino ja parempi unenlaatu riippuvat siitä, ettemme syö myöhään illalla. .

Mitä paaston aikana tapahtuu?

Kaikki riippuu kuinka kauan paastoat ja myös kehosi koostumuksesta. Paaston ensimmäiset tulokset ovat havaittavissa sen jälkeen, kun ei ole syönyt 12–14 tuntiin.

Jos paastoat 16 tuntia, positiiviset muutokset ovat hienoisia:

 • Maksassa varastoidaan vähemmän glukoosia ja kaikki verenkiertoon kuuluvat ravintoaineet kulkevat minne tahansa, missä niitä tarvitaan.
 • Insuliinitasot laskevat, ja suoli sulattaa viimeisen ateriasi rauhassa.
 • Stressihormonien taso alenee.
 • Mieli on selkeä ja keskittynyt.

Pidempiaikaisella paastoamisella on suurempi vaikutus.

 • Glukoosin puutteen takia kehosi menee hitaasti ketoosiin
 • Sen jälkeen sen tärkeimmäksi energialähteeksi tulee kehon rasva.
 • Soluista tulee kestävämpiä stressiä kohtaan, kehon rasvan käyttö on lisääntynyt ja detox (autofágia) toimii täydellä teholla.

Jos paastoat muutaman päivän ajan, prosessit kuitenkin kiihtyvät. Muutaman päivän levottomuuden, nälän ja väsymyksen jälkeen alat tuntea olosi kevyemmäksi, vilkkaammaksi ja energisemmäksi kuin ennen.

 • Pissaat paljon ja turvotus vähenee. Sinun on juotava enemmän vettä.
 • Ketoosi siirtyy täydelle teholle.

Emme suosittele paastoa enemmän kuin muutaman päivän kerrallaan. Suosittelemme, että keskustelet lääkärisi kanssa, jos haluat tehdä pidemmän paaston.

 

Tukeeko tiede näitä vaikutuksia?

Ajoittainen paasto on   hyvin tutkittu tapa – eläimillä ja ihmisillä.

Vaikka yksinkertaiset organismi- ja hiiritutkimukset ovat osoittaneet, että ajoittainen paasto todella voi pidentää ikää, "ihmisillä se auttaa vähentämään liikalihavuutta, kohonnutta verenpainetta, astmaa ja nivelreumaa" , kirjoittivat Mark. PhD P. Mattson ja Valter D. Longo

Hiirillä tehty tutkimus osoitti, että adiponektiinitasot & ndash; tai "laihuushormoni" – lisääntyvät dramaattisesti vastauksena paastoon. Kun maksan glukoositasot laskevat, insuliiniresistenssi heikkenee, mikä tekee aineenvaihdunnasta tehokkaampaa, rasvavarantojen muodostuminen väheni ja rasvanpoltto oli optimaalista.

Okei, kuinka aloitan?

Ajattele, mikä olisi sinulle helpompaa - jättää aamiainen väliin vai nauttia varhaista illallista?

Kun päätät, minkä osan päivästä syöt, aloita kokeilu tunti tunnilta.

Jos jätät väliin aamiaisen: syöt vain keskipäivän ja kello kahdeksan välillä. Voit aloittaa siirtämällä aamiaista hitaasti myöhemmäksi ja myöhemmäksi, kunnes olet siirtänyt sen keskipäivään.

Uutta tapaa ylläpitääksesi juo paljon vettä , kun et syö.

Tarvitsetko apua myöhäisen illan napostelun mielitekoihin?

Yöllinen rasvanpolttaja auttaa tukahduttamaan myöhäisen mielitekoja ja estää kaloreita muuttumasta rasvaksi. Se auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja pitää maksan hyvässä kunnossa