Yhdeksän vinkkiä hiivatulehduksista eroon pääsemiseksi

Arviolta 75 prosenttia naisista kärsii polttavista tuntemuksista, epämiellyttävistä hajuista ja oudoista vuodoista vähintään kerran, ellei useammin, vuodessa. Useimmissa ratkaisuissa keskitytään kuitenkin vain oireiden hoitoon. Opi, miten voit estää hiivatulehdusten syntymisen kokonaan.

Help - yeast infections!

Älä hoida vain oireita - ehkäise ongelma!

Jos olet nainen, sinulla on todennäköisesti ollut emättimen hiivatulehdus ainakin kerran. Mitä sitten teit? Menit määrätyn hoidon mukaan ja hankit itsellesi kalliita antibakteerisia saippuoita tai sait antibioottikuurin. Se oli epämiellyttävää, kutinaa ja kiusallista, mutta lopulta pääsit siitä yli. Mutta sitten se tapahtui toisen, kolmannen ja neljännen kerran...

Silloin tajusit, että ”oireiden hoitaminen” ei johda mihinkään. Joten mietit - oliko olemassa keino lopettaa hiivatulehdukset lopullisesti? Vastaus on kyllä!

Yhdeksän vinkkiä estää emättimen hiivatulehduksia

1. Rajoita sokerin saantia

Emätintulehdukset aiheuttaa yleensä Candida-niminen sieni, joka innostuu sokerista, mutta vihaa tulehdusta ehkäiseviä, happamia ja käymisteitse valmistettuja elintarvikkeita. Voit siis estää sen kasvua noudattamalla terveellistä ruokavaliota, joka on täynnä probiootteja.

2. Hallitse stressiä

Tiedämme, että se on helpommin sanottu kuin tehty. Tiedäthän kuitenkin, että stressi heikentää merkittävästi immuunijärjestelmääsi ja häiritsee hormonitasapainoa, mikä voi johtaa haitallisten bakteerien liikakasvuun.

3. Suosi puuvillaisia alusvaatteita

Hiiva kukoistaa lämpimässä ja kosteassa ympäristössä, jonka hengittämättömät alusvaatteet (tai uimapuvut) luovat. Valitse siis puuvillaisia alusvaatteita synteettisten sijaan.

4. Pese pyykit 60°- tai 90°-asteessa

Alusvaatteet on aina pestävä korkeassa lämpötilassa, jotta kaikki elävät hiivat ja bakteerit kuolevat. Jos sinulla on aktiivinen infektio, on myös tärkeää puhdistaa pyyhkeet, vuodevaatteet ja vaatteet perusteellisesti.

5. Vältä agressiivisia pesuaineita

Saattaa olla houkuttelevaa käyttää tuoksuvia pyykinpesuaineita, kun olet tekemisissä emättimen hiivatulehduksen aiheuttamien epämiellyttävien hajujen kanssa, mutta tämä voi vain pahentaa vaivojasi. Suosi hellävaraisia ja hajusteettomia pesuaineita.

6. Käytä pH-ystävällisiä saippuoita

Olet luultavasti jo kuullut tämän, mutta emme voi sanoa tätä tarpeeksi - käytä vain hygieniatuotteita, jotka sopivat emättimen luonnolliseen pH-arvoon. Etsi saippuoita, joiden pH-arvo on 3,8-4,5.

7. Ota kylpyjä ilman saippuaa ja kuplia

Sinun tulisi myös välttää vaahtokylpyjä, sillä nämä saippuat voivat häiritä emättimen kasvistoa. Muista, että mikään kosmetiikka- tai hygieniatuote ei saisi koskaan joutua intiimialueellesi - edes vahingossa!

8. Vältä sokereita sisältäviä liukuvoiteita

Jotkin liukuvoiteet sisältävät sokereita, kuten glyseriiniä tai sorbitolia, jotka tekevät niistä liukkaampia, mutta saattavat ruokkia emättimen hiivaa. Silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat parempi vaihtoehto.

9. Ole tietoinen lääkkeistäsi

Emme voi käskeä sinua luopumaan antibiooteista tai ehkäisyvälineistä, mutta sinun on muistettava, että tietyt lääkkeet muuttavat mikrobistoa ja heikentävät immuunijärjestelmääsi.

All-in-one ratkaisu, joka pitää infektiot loitolla

Lista ohjeista ja kielloista saattaa tuntua pitkältä, mutta on olemassa yksi ratkaisu, joka ehkäisee emättimen hiivatulehduksia ja lievittää niiden oireita samanaikaisesti – Vaginal Biotic!

Tämä luonnollinen lisäravinne sisältää erittäin vahvan probioottiseoksen, joka suojaa immuunijärjestelmääsi, tasapainottaa emättimen mikrobistoa ja estää huonojen bakteerien kasvua myös sen jälkeen, kun lopetat kapselien käytön.

Miksi probiootit ovat niin tehokkaita emättimen hiivatulehduksia vastaan?

Gut microbiota

Ensinnäkin suolistomikrobisto on immuunijärjestelmän tärkein puolustuslinja. Jos pidät suolistosi vastustuskykyisenä, kestät paremmin stressiä, satunnaisia hemmotteluja ja jopa antibioottihoitoja, jotka ovat merkittävä syy näihin infektioihin.

Lisäksi probiootit vahvistavat myös emättimen mikrobistoa, mikä estää huonoja bakteereja kasvamasta liikaa aina, kun tasapaino häiriintyy ulkoapäin. Puhumme ärsyttävistä saippuoista, tiukoista vaatteista ja synteettisistä alusvaatteista. Tietenkin sinun pitäisi silti välttää näitä asioita, mutta et ainakaan saa tulehdusta söpöistä pitsialusvaatteista tai uimapuvusta!

Vain intiimialueisiin erikoistuneet emättimen probiootit voivat olla avuksi

Eri probioottikannat tarjoavat erilaisia terveyshyötyjä, joten tämän ongelman ratkaisemiseksi saat parhaat tulokset probiooteilla, joilla on todistetusti vaikutuksia sukuelimiin.

Vaginal Biotic -valmisteen supertähti probioottikanta on nimeltään Lactobacillus rhamnosus CA15, ja sen on kliinisesti osoitettu olevan erityisen tehokas emättimen tasapainon palauttamisessa - vain 10 päivässä! Tämän probioottikannan on myös osoitettu lievittävän emättimen epämukavuutta yli 50*%:lla, mikä auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi ja sosiaalisemmaksi. Lisäksi, kun lopetat lisäravinteen käytön, mikrobiston tasapaino säilyy vähintään 30 päivän ajan.

Kannattaa myös pitää mielessä, että probiooteista ei ole paljon hyötyä, jos bakteerit eivät selviä säilytyksen, kuljetuksen tai ruoansulatuskanavan läpi kulkemisen aikana. Siksi kiinnitämme erityistä huomiota probioottiseoksemme vakauteen ja tehoon (200 miljardia CFU/g).

6 probioottikannan lisäksi Vaginal Biotic -valmisteen kaavaa on täydennetty prebioottisella kuidulla, sinkillä, biotiinilla, kirsikanvarrella ja kaurauutteella. Yhdessä nämä ainesosat tukevat koko urogenitaalijärjestelmän terveyttä ja pitävät immuunijärjestelmäsi kimmoisana.

Älä menetä enää yhtään päivää emättimen hiivatulehduksille!

Nämä ärsyttävät infektiot voivat todella romuttaa itseluottamuksesi, pilata syleilyt rakkaidesi kanssa ja pakottaa sinut perumaan hauskoja suunnitelmia. Mutta sinun ei pitäisi antaa huonojen bakteerien voittaa. Vaginal Bioticin avulla et menetä enää päivääkään (tai viikkoa) hiivatulehdusten takia!

Lähteet:

Egan, M. E., & Lipsky, M. S. (2000). Diagnosis of Vaginitis. American Family Physician, 62 (5), 1095–1104.